Tuula Peltoniemi

Elinan ja Sannin äiti Ilmajoelta

Olen saanut olla mukana todistamassa kuinka upeasti ja pyyteettömästi aikuiset voivat toimia lasten hyvinvoinnin varmistamiseksi ja kehittämiseksi. Se on arvokasta pääomaa lapsille: he näkevät miten ratkaisukeskeisillä keinoilla, syyllistämättä ja arvottamatta voidaan avoimella vuorovaikutuksella tehdä kaikkia tukevia valintoja ja päätöksiä.

Ei ole yhdentekevää, miten me aikuiset olemme vuorovaikutuksessa suhteessa toisiimme livenä ja somessa. Vanhemmuus on elinikäinen prosessi. Kukaan ei ole koskaan vanhemmuudessaan täydellinen tai täysin oppinut.

"Minulle tärkeitä asioita ovat tavoitteellisuus, luovuus, innostuneisuus, yhdessä tekeminen, asioiden aikaan saaminen, ennakoiminen, uusien asioiden oppiminen sekä välittäminen ja arvostaminen.

Mistä virtaa?

Olen iloinen, että voin olla edistämässä avointa vuoropuhelua erilaisten vanhempaintoiminnan muotojen välillä sekä eri sektoreiden toimijoiden keskinäistä yhteistyötä suhteessa lasten ja nuorten päiväkoti- tai kouluarjen sujumiseksi. Vain tunnistamalla, tiedostamalla ja tunnustamalla voimme toimia kaikki yhdessä lasten ja nuorten parhaaksi.

Nautin jokapäiväisestä liikkumisesta

Lisäksi käyn 1-3 kertaa ohjatuilla kahvakuulatunneilla. Ilostun ja inspiroidun 1950-luvun vintagesta, jota tarjoaa perheemme ”vanha rouva” Cadillac Sedan De Ville (1959).

Koulutustaustaltani olen kätilö, sosionomi (ylempi amk) ja ammatillinen opettaja. Yli 20 vuoden työhistorian aikana olen saanut tehdä yksilö- ja ryhmävalmennustyötä sekä vaikuttamis- ja kehittämistyötä monialaisissa tiimeissä. 

Olen toiminut paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti niin ammatillisesti kuin vapaaehtoistoiminnassa.

Mitä annettavaa Vanhempaintoiminnan mentoriverkostoon?

Vanhempaintoiminta ei saa olla pakkopullaa eikä ikävää. Toimiessani puheenjohtajana seuraavat toimintaperiaatteet toimivat punaisena lankana:

  • Kun ehdotat jotain, se ei tarkoita, että myös teet sen
  • Kukaan ei ole koskaan yksin – aina on toinen, mieluiten kaksi, huolehtimassa asioista
  • Hauskaa pitää olla!

Väylä mukanaoloon

Olisi hienoa, että vanhempaintoiminta olisi väylä lapsen/nuoren itsensä määrittelemän turvallisen ja luotettavan aikuisen mukanaoloon koulu- tai päiväkotiarjessa. Valitettavasti omilla vanhemmilla ei aina ole resursseja tai mahdollisuutta olla mukana. Omakohtaisesti olen myös kokenut että osallistuminen vanhempaintoimintaan ei edellytä hallituksen jäsenyyttä. Voit olla ”riviäiti/isä” aktiivisesti.

Haluan edistää eri toimijoiden dialogisuutta

"Olen kiinnostunut vahvistamaan järjestöissä olevan ammatillisen ja kokemustiedon hyödyntämistä osana palvelujen suunnittelua, päätöksentekoa ja modernia työelämää.

Voinko minä olla apuna?

Ole yhteydessä, kerron mielelläni lisää!

Huom! 

Kun lähetät viestin tämän lomakkeen kautta, sen voivat lukea kaikki Vanhempaintoiminnan mentoreiden hallituksen jäsenet, sekä kyseinen mentori.