Oili Airaksinen-Rajala

Kokenut vanhempaintoimija Vaasasta

Minulla on 6 lasta ja 8 lastenlasta, jotka aina välillä piipahtavat kotipesällä. Myyn mainostilaa verkkoon, printtiin ja kaikkeen siltä väliltä. Nuorena aloitin työurani lasten parissa. Toimin perhepäivähoitajana, lastenohjaajana, sekä iltapäiväkerho-ohjaajana, joten lapset ovat ja ovat aina olleet sydämessäni. 

"Tunnen vanhempaintoiminnan, kuin omat taskuni!

Olen tehnyt vanhempainyhdistysaktiiviin töitä jo vuodesta 1981, joten kokemusta on kertynyt. Lisäksi olen saanut vuosien aikana vaikuttaa Vaasan kaupungin varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnassa, sekä Suomen Vanhempainliitossa 2003- 2014 johtokunnan varapuheenjohtajana/jäsenenä, edustajistossa sekä avainhenkilönä.

Olen mm. perustanut alueellani lukuisia vanhempainyhdistyksiä eri kouluille ja päiväkodeille sekä alueellisen vanhempainyhdistyksen Vaasaan.

Tällä hetkellä vaikutan mm. Vaasan suomalaisen seurakunnan luottamustehtävässä kasvatustyönjohtokunnan puheenjohtajana, sekä puheenjohtajana Ristinummen Musiikkikoulussa, jossa opiskelee opettajien johdolla vapaa-ajantoiminnassa noin 60 lasta.

Mitä annettavaa Vanhempaintoiminnan mentoriverkostoon?

Tämä työ ei lopu koskaan! Haluan antaa oman kokemukseni ja osaamiseni seuraavien toimijoiden käyttöön ja antaa tarvittavaa tukea ja vahvistaa omalta osaltani tiimityöskentelyä vanhempaintoiminnassa. Näin koen omalta osaltani voivani vaikuttaa ja myös luottaa seuraaviin tekijöihin. 

Mentorointi mielletään helposti kahden henkilön väliseksi suhteeksi, itse näen sen kokemuksen, iän ja osaamisen tiedonsiirtona.

Tiedon ja kokemusten kautta opitaan toisiltamme ja verkostoidutaan laajalle alueelle jolloin kehitymme vaikuttajina ja tunnistamme maakuntiemme haasteet ja mahdollisuudet. Näin voimme antaa ja saada hyviä vinkkejä eri alueiden tarpeisiin.

Olen luotettava ja voimakastahtoinen nainen. Samaan aikaan minulla on rauhoittava vaikutus keskustelukumppaneihini. Osaan vakauttaa keskustelutilanteen. 

Työssäni tai toimiessani päätöksenteossa olen varmaotteinen ja auktoriteettinen. Päästän usein luovuuden valloilleen ja vaadin luovaa ajattelua itseltäni ja muilta.

Voinko minä olla apuna?

Ole yhteydessä, kerron mielelläni lisää!

Huom! 

Kun lähetät viestin tämän lomakkeen kautta, sen voivat lukea kaikki Vanhempaintoiminnan mentoreiden hallituksen jäsenet, sekä kyseinen mentori.