Margit Sjöroos

Aktiivinen äiti Helsingistä

Kyky yhdistää asioita ja luoda niistä käytännön konsepteja ja malleja

Olen toiminut pitkään oppimisympäristösuunnittelijana ja luonut mailman ainoana aistiystävällisen oppimisympäristön sekä opettajahuonekonseptit. 

Arvomaailmani on syvästi humanistinen. Minun tavoiteenani on luoda parempia ja laadukkaampia tiloja lapsille, lapsiperheille ja nuorille sekä kasvattaa myötätunto-osaamista läpi koko yhteiskunnan.

Myötätuntoinen vanhemmuus erityisen lähellä sydäntä

Olen erikoistunut myötätuntotematiikkaan ja kiusaamisen sekä väkivallan ehkäisyyn jo yli 10 vuotta työyhteisöissä, kouluissa ja koululaisten iltapäiväkerhotoiminnassa.

"Myötätuntoinen vanhemmuus on väkivallan ehkäisyä" – Tärkein keino myötätunnon lisäämiseen on opettaa lapselle hyviä tapoja

Lue YLE:n uutinen

Minulta on juuri valmistumassa Myötätuntoinen vanhemmuus-opas. Kehitän mm. koululaisten iltapäiväkerhotoimintaa Sukupolvien välinen myötätunto -konseptilla, josta olen saanut myös palkinnon. 

Pitkä ja monipuolinen järjestökokemus

Minulla on  pitkä järjestötausta. Olen toiminut mm. MLL:ssa 9 vuotta eri luottamustehtävissä, seurakuntaneuvostossa, INTBAU Finland ry:ssa ja toimin myös lapseni koulun vanhempainyhdistyksessä ja luokkatoimikunnassa. Olen myös yrittäjä ja virkamies. 

Minusta tiimityöskentely on mukavaa! Pyrin itse olemaan avoin, innostuva ja innostava. Sillä tavalla syntyy parhaiten tulosta.

Uutta ajattelua vanhempaintoimintaan!

Tuon vanhempaintoimintaan monipuolisena ajattelijana uudenlaista osaamista. Tarjoan osaamiseni mm. oppimisympäristö-asioissa, sekä lasten aivojen ja aistien hyvinvoinnissa. 

Haluan laajentaa tietoa keinoista ehkäistä mm. kiusaamista, sekä lasten ja nuorten pahaa oloa. Haluan tuoda esiin keinoja kehittää lapsiperhepalveluja ja vanhemmuustaitoja - jotta voisimme vaatia niitä myös päättäjiltä ja tuoda esiin myös vanhempainyhdistyksissä, iltapäiväkerhotoiminnassa sekä koulu- ja päiväkotiyhteistyössä.

Olen myös osaava johtokuntatyöskentelijä ja hallitsen erilaisten rahoitusinstrumenttien käytön toiminnassa. Yhdistyksen toiminnan johtaminen on minulle arkista työtä.

Vanhempainliiton johtokunnan jäsen

Minut valittiin 11/2020 Vanhempainliiton johtokuntaan varsinaiseksi jäseneksi kaudelle 2021-2022. Edistän minulle ja vanhempainverkostolle tärkeitä asioita myös tällä tavalla valtakunnallisella tasolla vaikuttamalla.

Voinko minä olla apuna?

Ole yhteydessä, kerron mielelläni lisää!

Huom! 

Kun lähetät viestin tämän lomakkeen kautta, sen voivat lukea kaikki Vanhempaintoiminnan mentoreiden hallituksen jäsenet, sekä kyseinen mentori.