Heli Juhola

  • Äiti
  • Vantaalta
  • Myynninkehityspäällikkö
  • Periksiantamaton
  • Huumorintajuinen
  • Sosiaalinen
  • Kokenut vanhempaintoimija

Valmiina palvelukseen Vantaalta!

Olen kahden nuoren äiti ja yhden vähän vanhemman miehen vaimo Vantaan Asolasta. Perheeseen kuuluu myös kaksi kissaa, Tatti ja Maisa. Päivätyöni on vähittäiskaupan alalla myynninkehityspäällikkönä. Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla, teen käsitöitä, luen sekä opiskelen kreikan kieltä.

Vahvuuteni niin työelämässä kuin yhdistystoiminnassakin ovat periksiantamattomuus, huumorintaju sekä sosiaalisuus – rakastan tehdä yhteistyötä erilaisten persoonallisuuksien kanssa. 

En siedä suvaitsemattomuutta, julmuutta enkä välinpitämättömyyttä, ja koetan omalla toiminnallani ehkäistä kaikin tavoin näiden toimintamallien syntymistä.

5 vuotta vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana

Toimin viisi vuotta lasteni yläkoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana – yhdistyksen perustamisesta lähtien. 

Minulle on ollut sydämen asia kuulua lapsieni koulun vanhempainyhdistykseen. On ollut ilo olla kehittämässä koulua, yhteistyötä niin vanhempien, oppilaiden kuin koulun henkilökunnankin kesken sekä muiden sidosryhmien kanssa. Ymmärrys ja tieto siitä, mitä lapseni koulussa ja sen lähiympäristössä tapahtuu, on ollut minulle ensiarvoisen tärkeää. 

Tämän ymmärryksen toivoisin pystyväni välittämään myös muille vanhempainyhdistystoimijoille mentoritoiminnassa.

Vanhempainyhdistyksemme tie ei ollut se helpoin – parhaimmillaankin toiminnassa oli mukana vain kuusi toimijaa. 

Resurssien allokointi ja tehtävien jakaminen yhdistyksessä opetti paljon. Kun löytyy tahtoa, löytyy myös keinot asioiden hoitamiseen. Myös tämän haluan välittää tietona eteenpäin niille vanhempainyhdistystoimijoille, jotka omassa toiminnassaan kokevat uupumuksen ja epätoivon hetkiä.

Yhteistyö on ylivoimaa!

Mentoroinnin juuret juontuvat Kreikan mytologiasta

Sotapäällikkö Odysseus pyysi sotaan lähtiessään ystäväänsä Mentoria (kreik. Μέντωρ) huolehtimaan pojastaan. Mentor kasvatti, opetti ja neuvoi poikaa usean vuoden ajan. Ja sitähän se mentorointi on tänäkin päivänä – neuvontaa, opetusta ja vierellä kulkemista. 

Mahtavaa olla mukana tukemassa vanhempainyhdistystoimijoita  eteen tulevissa haasteissa ja miksei myös ilon hetkissä!

Voinko minä olla apuna?

Ole yhteydessä, kerron mielelläni lisää!

Huom! 

Kun lähetät viestin tämän lomakkeen kautta, sen voivat lukea kaikki Vanhempaintoiminnan mentoreiden hallituksen jäsenet, sekä kyseinen mentori.